Fotovoltaika

Výrobcovia

Oddeľovač akumulátorov Argodiode 80-2AC

04347

Skladom: 0 ks ks

Na objednávku

51,26 €

51,26 € za ks

ks

Detaily

Diódové oddeľovače batérií umožňujú súčasné nabíjanie dvoch alebo viacerých batérií z jedného alternátora bez vzájomného prepojenia batérií. Napríklad vybitie batérie príslušenstva nebude mať za následok aj vybitie batérie štartovacej batérie.

Batériové izolátory Argo sa vyznačujú nízkym úbytkom napätia vďaka použitiu Schottkyho diód: pri nízkom prúde je úbytok napätia približne 0,3 V a pri menovitom výkone približne 0,45 V. Všetky modely sú vybavené kompenzačnou diódou, ktorá dokáže použiť na mierne zvýšenie výstupného napätia alternátora . Tým sa kompenzuje pokles napätia na diódach v izolátore.

Jednoduchým vložením izolátora do kabeláže medzi alternátor a batéria sa mierne zníži nabíjacie napätie. Výsledkom môže byť, že batérie nie sú nabité na plných 100% a predčasne starnú. Niektoré alternátory potrebujú na spustenie nabíjania jednosmerné napätie na výstupe B+. Je zrejmé, že DC bude prítomný, keď je alternátor priamo pripojený k batérii. Vložením diódy alebo FET rozbočovača však zabránite akémukoľvek spätnému napätiu/prúdu z batérií do B+ a alternátor sa nespustí. Nové „AC“ diódové izolátory majú špeciálny prúdovo obmedzený napájací vstup, ktorý bude napájať B+, keď je zopnutý spínač chod/zastavenie motora.

ďalšie produkty